BESTUUR

VAN TOPSPORT LEIDEN

Houssin Bezzai (1978)
Voorzitter

Ed Maan (1949)
Bestuurslid

Na jarenlang zwemmen op Curaçao en schaatsen in Lekkerkerk, ben ik tijdens mijn studie in Leiden gaan roeien bij Asopos. Na een verrassende overwinning op de Drielandenwedstrijd in de vier werd ik in mijn derde jaar als reserve naar de Olympische Spelen van München (1972) uitgezonden. Meerdere nationale titels volgden: in de vier, de skiff en de dubbeltwee (zilver in Luzerne en WK ’79). Daarna moest ik voor mijn werk vaak langdurig naar Afrika, Azië en het Midden-Oosten.

Na 1997 heb ik het roeien weer opgepakt en behaalde 140 eerste plaatsen, waarvan 35 FISA WK/World Masters en 18 Euro Masters titels. In 2012 ben ik daarnaast junioren van Die Leythe gaan coachen. Toen de successen volgden kwamen daar ook de combinatieploegen voor buitenlandse wedstrijden bij. De  groep groeide uit tot 17 Leidse roeiers en roeisters, die fraaie nationale en internationale podiumplaatsen behaalden. Ik richt me op nu mijn kinderen en drie kleinkinderen en help ik nog wat met coachen van een nieuwe lichting roeiers. Als het even kan zeil ik op het Markermeer.

Wim de Leeuw (1962)
Bestuurslid

Ik woon met mijn vrouw Marisa in de stad van mijn hart: Leiden. Via MAVO, HAVO en de propedeuse HEAO studeerde ik in 1986 af als bedrijfsjurist. Tussen 1991 en 2020 gaf ik, in samenwerking met anderen, leiding aan het familiebedrijf De Leeuw Groep, destijds regionaal marktleider op het gebied van woningmakelaardij, hypotheken, verzekeringen en pensioenen. Het bedrijf kende een ruimhartig beleid op het gebied van goede doelen en sponsoring, waarmee zeker in de stad Leiden de link met topsport al snel was gelegd.

Sinds 2014 ben ik lid van het bestuur van Stichting Topsport Leiden, een stichting die tot doel heeft om de Leidse topsport te bevorderen, sporttalent te ontwikkelen, topsportclubs met elkaar te verbinden en de Leidse topsporten te ondersteunen bij professionalisering. Mijn persoonlijke sportieve passie is tafeltennis, waardoor ik vrijwel dagelijks te vinden ben bij de Leidse topsportvereniging Scylla.

Tinka Smith (1968)
Bestuurslid

Ik kom uit een echte sportfamilie. Thuis ging het meestal over sport en was het leven ingericht rondom trainingen. Zelf heb ik aan atletiek en rugby gedaan. In 1991 heb ik met het Nederlands rugbyteam meegedaan aan het eerste WK voor vrouwen in Cardiff (Wales). Later, als veteraan, heb ik meegedaan aan verschillende Europese kampioenschappen atletiek. Daarnaast was ik vooral enthousiast supporter van mij dochters die op nationaal niveau actief waren in atletiek en hockey. Verder ben ik bestuurslid (topsport- en vrijwilligersbeleid) en looptrainer geweest bij verschillende sportverenigingen. Nu maak ik deel uit van het bestuur van TSL en het Ondernemersfonds. In het dagelijks leven ben ik HR adviseur in de jeugdzorg plus.

Eimert van Vliet (1963)
Bestuurslid 

Ik ben geboren aan de Leidse Herenstraat. Getrouwd met Gerda en we hebben een fantastische dochter waar ik enorm trots op ben. Na mijn middelbare school ben ik gaan werken bij het Voorschotens accountantskantoor Planje, waar ik de basis heb mogen leren van het fantastische vak van accountant. In 1991 de grote stap gewaagd om samen met mijn 8 jaar oudere broer Bert, die in hetzelfde vak zat/zit, een administratiekantoor te gaan beginnen. Na de eerste jaren van voornamelijk oog te hebben gehad voor onze onderneming toch tijd gevonden om ons dienstbaar te maken voor de Leidse  samenleving.

Zo bekleden zowel mijn broer als ik diverse bestuurlijke functies binnen het Leidse verenigingsleven en een aantal maatschappelijke doelen. Bij het verenigingsleven betreft dit voornamelijk een aantal sportverenigingen en dus is het ook niet geheel verwonderlijk dat ik in 2013 ben toegetreden tot het bestuur van de Stichting Topsport Leiden. Een stichting door de Leidse gemeente in het leven geroepen om het topsportklimaat in Leiden beter te faciliteren iets waar ik mij graag voor in wil zetten. Voorts proberen wij ook via een aantal andere organisaties onze bijdrage voor de Leidse samenleving vorm te geven.

Bob Vegter
Bestuurslid

 

Gerard van den Berg
Bestuurslid

Annemieke van Cleef
Bestuurslid

Peter du Prie
Bestuurslid

Yvonne van Dorp
Bestuurslid