FACILITEITENNETWERK

Het faciliteitennetwerk van Topsport Leiden bestaat uit organisaties en personen die een (top)sporter kunnen ondersteunen op (para)medisch en maatschappelijk gebied. Ze zijn bereid topsporters snel en adequaat terzijde te staan. Als topsporter heb je dus een voorsprong.

Betaling gaat meestal via de ziektekostenverzekering. Het is als topsporter aan te raden een topsportverzekering of aanvullende verzekering af te sluiten. Maar let op: niet alles is verzekerd.

FYSIOTHERAPIE

Topsport Leiden werkt samen met Visser Fysiotherapie en Sport. Deze praktijk ondersteunt de Leidse RTC’s en topsporters kunnen hier snel met hun blessure terecht.

SPORTARTSEN

Heb je een medisch probleem? Of wil je gewoon goede medische begeleiding? Leiden kent enkele goede sportartsen.

Maarten Verschure

Heeft zijn praktijk in het Alrijne Ziekenhuis Leiden (vm Diaconessenhuis) en is sportarts van onder andere Zorg en Zekerheid Leiden Basketball en de Leiden Marathon.
https://www.alrijne.nl/afdelingen-specialismen/afdelingen-specialismen/sportgeneeskunde#teams

Michael van de Werve
Heeft zijn praktijk in het Alrijne Ziekenhuis Leiderdorp en Alphen aan den Rijn (vm Rijnland Ziekenhuis) en is o.a. sportarts bij de Leiden Marathon, Waterpolo Opleidings Centrum Alphen aan den Rijn en Rijnsburgse Boys.
https://www.alrijne.nl/afdelingen-specialismen/afdelingen-specialismen/sportgeneeskunde#t

INSPANNINGSFYSIOLOOG

Meten is weten. Maak je progressie? Ben je sneller en sterker geworden? Hoe kan het nog beter? Contest is een sportadviesbureau dat gespecialiseerd is in het testen en begeleiden van sporters.

Melvin Kantebeen, Contest
Inspanningsfysioloog Melvin Kantebeen helpt sporters bij het verbeteren van prestaties, en het bereiken van doelen. www.contest.nl

SPORTPSYCHOLOGEN

Als topsporter wil je het beste uit jezelf halen. Een topprestatie is echter niet alleen afhankelijk van fysieke factoren, ook mentale aspecten spelen een rol. Kunnen omgaan met spanning, een goede concentratie, doelen stellen en vertrouwen hebben in jezelf zijn van belang.

Kika Stijger
Als sportpsycholoog (VSPN) verzorgt Kika Stijger mentale training en begeleiding aan sporters, teams, ouders, trainers en coaches. Kika is tevens verbonden aan de RTC’s van Topsport Leiden.
www.kikastijger.nl

Lieke Bloemendal
Lieke is sportpsycholoog en verzorgt onder de naam Focus Sportpsychologie onder andere mentale training bij sporters, teams, ouders, trainers en coaches
www.focussportpsychologie.nl


SPORTMASSAGE

Massage Collectief Leiden Dit collectief is een onderdeel van MSP Opleidingen, dat is gevestigd in de JC de Rijpstraat in Leiden. www.massagecollectiefleiden.nl

Stan van Klink, Bizz Sports Verbonden aan Leiden Atletiek, FC Rijnland en Gouden Spike is gevestigd aan de Rooseveltstraat in Leiden www.bizz-sports.nl

KRACHTTRAININGEN EN MEER

SPORTJA begeleidt de herenploeg van De Zijl Zwemsport en is gevestigd aan de Willem Barentszstraat in Leiden en is officieel partner van Topsport Leiden. Daarom trainen veel topsporters, begeleid door een personal coach, via Topsport Leiden bij SPORTJA. Veel ervan zitten in de Leidse Olympische Ploeg.
www.sportja.nl