RC DIOK Leiden

DIOK, een afkorting van Doorzetten Is Onze Kracht, werd opgericht op 28 maart 1971 met hulp van het Leidsch Studenten Rugby Gezelschap (LSRG). Oprichter van DIOK was Henk Goddijn. Hij was ‘Mister DIOK’. Goddijn overleed in september 2016 op 77-jarige leeftijd. De tocht naar zijn laatste rustplaats begon bij het clubhuis aan de Smaragdlaan.

Sinds 1981 heeft DIOK ook een vrouwenafdeling. Het eerste mannenteam komt uit in de hoogste klasse van het Nederlandse rugby, de Ereklasse. Het vrouwenteam speelt een niveau lager, in de eerste klasse.

De succesvolste periode van DIOK speelde zich af in de periode tussen midden jaren tachtig en eind jaren negentig. Van 1989 tot 1999 werd DIOK elf seizoenen achtereen kampioen op het hoogste niveau. Dit leverde de club een vermelding in het Guinness Book of Records op.

In de loop van zijn bestaan heeft DIOK een groot aantal internationals geleverd. De bekendste is Yves Kummer, die later rugbyanalist van NOS Studio Sport werd..

Anno 2017/2018 heeft DIOK drie mannenteams, een vrouwenteam en jeugdteams in alle leeftijdscategorieën. De allerjongsten (de Guppen) zijn 4 en 5 jaar.

 

RC DIOK Leiden

Foto: Els Barnas

Contact

Adres
Smaragdlaan 101
2332 JP Leiden
071-5765096

E-mail
secretaris@diokrugby.nl

Website
www.diokrugby.nl