RTC Tafeltennis

Het RTC Tafeltennis is in 2017 opgericht en is officieel erkend door de Nederlandse Tafeltennis Bond (NTTB). De talenten die deelnemen aan het RTC worden nauwlettend gevolgd door de NTTB. Zij krijgen bij het RTC extra trainingen naast die van hun eigen club, waarvan ze gewoon lid blijven en waar ze ook hun wedstrijden spelen.

Het RTC heeft een samenwerkingsverband met Stichting Topsport Leiden, waardoor er gebruik gemaakt kan worden van de subsidiemogelijkheden van de Gemeente Leiden. Naast de subsidie van de Gemeente Leiden draait het RTC ook op subsidies van de NTTB en op ouderbijdragen. Het RTC werkt samen met het Leonardo College in Leiden, de enige Topsporttalent-school in de regio en veel van de aanvullende programma’s vinden plaats op hun locatie. Het is niet noodzakelijk om als talent op deze school te zitten, een andere topsportvriendelijke school voldoet ook.

De tafeltennistrainingen worden verzorgd door Kim Vermaas. Zij is sinds april 2020 aan het RTC verbonden. Kim heeft zelf jarenlange ervaring als speelster. Zo werd ze vijf keer Nederlands Jeugdkampioen en in 2019 nationaal kampioen bij de senioren. Ze kwam al sinds 2009 uit voor het Nederlands Team op EK’s en WK’s (Jeugd en Senioren) en weet dus wat het is om je te ontwikkelen van talent naar kampioen.

Naast de drie extra tafeltennistrainingen in de week, krijgen de RTC-leerlingen ook extra begeleiding op het gebied van fysieke training, voeding en mentale training. Fysiotherapeute Marissa Compier verzorgt het krachtschema, diëtiste Steffanie Drost-Caspers zorgt voor de juiste voeding en sportpsycholoog Kika Stijger verzorgt de mentale trainingen.

De eerste successen van het RTC worden al zichtbaar. Mads Oomen speelt nu in het eerste mannenteam van Scylla (eerste divisie). Jitte de Klerk won in november 2021 in haar leeftijdscategorie het A-toernooi, na het NK en de Meerkampen (Top 12) het belangrijkste toernooi in ons land. Ze staat nu tweede op de Nederlandse ranglijst. Noor Burgmans staat nu in de top-10 van de Nederlandse Ranglijst in haar leeftijdscategorie.

Bij interesse of vragen over het RTC kan er contact opgenomen worden met Kim. Zij is te bereiken via rtcleidentafeltennis@hotmail.com

Kim-Vermaas

Kim Vermaas

Contact