RTC Waterpolo

Het RTC Waterpolo is bedoeld voor spelers in de leeftijd van 12 t/m 16 jaar (middelbare school) met aantoonbaar talent en de benodigde ambitie om een echte topspeler te worden. Bij het RTC Waterpolo Leiden worden voornamelijk spelers uit de regio Zuid-Holland Noord opgeleid. De trainingen worden verzorgd door Jacob Spijker en Iefke van Belkum, geassisteerd door Theo Uittenhout en Lars van Zijp.

Het RTC Leiden doet er alles aan om een compleet programma aan te bieden dat betaalbaar is voor iedereen. De sporters kunnen zelf kiezen hoeveel waterpolo trainingen per week zij willen volgen. Het aanvullende programma is een verplicht onderdeel voor alle sporters en bestaat uit voedingsadvies, krachttraining en mentale training. Het is dus belangrijk dat je op een LOOT-school of topsport vriendelijke school zit, zodat je altijd vrij kan krijgen voor trainingen of (buitenlandse) stages. Wij werken veel samen met het Leonardo College in Leiden, de enige LOOT-school in onze regio en veel van de aanvullende programma’s, die mogelijk worden gemaakt door Topsport Leiden, vinden plaats op hun locatie.

Bij het RTC Leiden staan echte specialisten langs de badrand staan. Met trainer Jacob Spijker hebben we een bak aan ervaring in ons midden. Hij is al jaren trainer en coach bij diverse eredivisie teams van ZVL-1886. Naast een jeugdbondscoachschap bij de jongens is hij ook assistent-bondscoach geweest bij de nationale herenploeg in de tijd van Robin van Galen. Tussendoor was Spijker ook trainer van AZC en DZV. Naast Jacob staat Iefke van Belkum. Met jarenlange ervaring als speelster in diverse buitenlandse competities en bij de nationale ploeg, heeft zij de switch naar het trainersvak gemaakt. Momenteel is ze coach van de dames van ZVL-1886 en jong oranje meisjes onder 14 jaar. Lars van Zijp is afgestudeerd aan de ALO en een top-waterpolotrainer in opkomst. Theo Uittenhout heeft de leiding over de keepers. Met zijn ervaring en kunde zorgt hij voor een allround opleiding van al onze keepers.

Voor meer informatie kan contact worden opgenomen met de trainers via: rtcleiden@gmail.com

Jacob Spijker

Contact

E-mail
rtcleiden@gmail.com

Website
waterpolortc-zhnoord.nl

Instagram
@rtcwaterpolo